De wortels voor hoe jij omgaat met geld worden geplant in je jeugd, je financiele opvoeding, zo ook bij mij.

 

In mijn jeugd werd erop gehamerd dat het niet netjes was om schulden te maken. Ook was financiële onafhankelijkheid een belangrijke pijler. Dit werd al vroeg gestimuleerd doordat ik op de basisschool wekelijks zakgeld kreeg en later op de middelbare school kleedgeld.

Om dan toch een keer een grotere uitgave binnen mijn budget te kunnen doen moest ik er dus zelf voor sparen en ben ik vanaf mijn 14e jaar gaan werken. Zo kon ik mijn doelen sneller bereiken, omdat mijn inkomsten stegen.

Dat sparen voor een grotere uitgaven heb ik niet van een vreemde, mijn moeder had allemaal verschillende potjes. Zo spaarde ze guldens en rijksdaalders, die nu vervangen zijn door één en twee euromunten

 

Ik doe het nu ik volwassen ben op een iets andere manier, maar de financiële opvoeding die ik heb gehad heeft de basis gelegd voor hoe ik nu bewust met geld om ga.

 

Het geld moet bij mij eerst binnen zijn, voordat ik het uitgeef en dat betekent dat ik een buffer heb opgebouwd, het gebruik van een credit card minimaliseer en dat ik soms eerst moet sparen en daarmee wat langer moet wachten om iets te kopen of te doen. Ik weet waar ik aan toe ben met mijn budget, ik kom niet voor verrassingen te staan en dat geeft me financiële rust.

 

Deze omgang met geld geeft me financiële rust en die zorgt er weer voor dat ik me kan focussen op de dingen die voor mij belangrijk zijn in het leven: mijn lieve gezin, buitenspelen en het begeleiden van mensen op weg naar financiele rust.

 

De gedegen financiële opvoeding en mijn liefde voor cijfers hebben erin geresulteerd dat ik na mijn middelbare school verder ben gaan leren in deze richting. Aan de Vrije Universiteit van Amsterdam heb ik een master financiële bedrijfskunde afgerond.

De tijdens die studie vergaarde kennis heb ik jaren als bedrijfskundige en marketingspecialist ingezet in het bedrijfsleven.

Ik wil me na 15 jaar niet langer alleen laten leiden door mijn hoofd, maar ook mijn hart gebruiken en echt contact met mensen maken en hierbij mijn talenten, kennis en ervaring inzetten om anderen te helpen financiële rust te krijgen.

Mijn houding ten aanzien van geld en de buffer die ik daarmee heb opgebouwd, geeft mij nu de ruimte om mijn oude werkzaamheden los te laten en me als NIBUD gecertificeerd budget coach in te zetten om jou op weg te helpen naar financiële rust.

 

Ik doe dat op met een oplossingsgerichte aanpak. Ik wil je helpen je financieel zelfredzaam te maken, zodat jij het daarna zonder mijn hulp, zelf kan doen. Nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen, bel of mail me dan voor een vrijblijvende intake.