ONDERNEMER EN OP ZOEK NAAR FINANCIËLE RUST?

Ben je net gestart of ga je starten als ondernemer?

Wil je je hart volgen en je tijd en energie stoppen in het bouwen van je onderneming en de dingen waar jij goed in bent? Ondernemen is echter meer, er is er ook nog die financiële kant, het budget en de administratie. Veel ondernemers denken er even over na, schuiven het dan aan de kant en denken dat komt later wel.

Deze aanpak van onvoldoende aandacht voor de financiële kant van je onderneming leidt in veel gevallen tot financiële onrust en problemen.

Dat is zonde, vooral omdat je het kunt voorkomen.

Wil jij financiële problemen van je onderneming voorkomen?

Financiële Rust Voor Jou begeleidt je als startende dienstverlenende ondernemer met het opzetten en bijhouden van je administratie, zodat jij je daarna volledig kan focussen op je onderneming.

Als budgetcoach streef ik ernaar je financieel zelfredzaam te maken, zodat je na begeleiding op eigen kracht financiële rust kan ervaren en je voor 100% op je onderneming kan storten.

Ik coach je met een pragmatische en oplossingsgerichte aanpak. Ik stel kritische vragen en houd een spiegel voor, zonder oordeel maar wel streng en realistisch. Dit doen we totdat jij het vertrouwen hebt dat je het zelf kan doen.

Mail of bel me om in een vrijblijvende kennismaking te bespreken wat ik voor je kan betekenen.

Maaike_Zwaan

In drie stappen naar financiële rust voor jou als ondernemer

FINANCIEEL OVERZICHT

Je wilt je focussen op de groei van je onderneming. Dit kan alleen als jij rust in je financiële situatie hebt. Daarvoor is financieel overzicht van je inkomsten en uitgaven nodig, je budget. Veel ondernemers vinden dat een vervelende klus. De budget coach van Financiële Rust Voor Jou niet, ik help je hier bij. Samen zetten we een eenvoudige administratie op, sorteren we je (ongeopende) post, bonnetjes en halen gegevens uit je bankafschriften, we structureren je administratie om jouw financiële OVERZICHT te creëren.

Ook bied ik je de tools aan om het gemaakte overzicht bij te houden, zodat jij steeds opnieuw weet hoe je er financieel/budget voorstaat en alle aandacht kan richten op jouw ondernemerschap.

FINANCIEEL INZICHT

Het hebben van overzicht is de eerste stap op weg naar financiële rust.

Het gebruik van de gegevens van je overzicht brengt je het INZICHT in je financiële situatie. Hoe is je onderneming er financieel aan toe en is dat in lijn met je doelen?

De kennis en ervaring van de budget coach brengen je aan de hand van diverse werkvormen en gesprekken over jouw doelen en gedrag tot jouw financiële INZICHT.

Dit INZICHT kan je doen inzien dat jouw financiële situatie in orde is en je de gewenste financiële rust geven.

FINANCIËLE RUST

Geeft het INZICHT je nog geen financiële rust? Dan kunnen we een stapje verder gaan in de budget coaching door je meer bewust te maken van je financiële gedrag en je zakelijke en persoonlijke drijfveren. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om wezenlijke veranderingen door te voeren in je persoonlijke financiën.

De wil om anders met je budget om te gaan, het nemen van eigen verantwoordelijkheid en pro-activiteit zijn belangrijk om de laatste stap naar het doel van financiële rust te kunnen zetten

De kennis, ervaring en kwaliteiten van de budgetcoach van financiële rust voor jou begeleiden je op weg naar jouw financiële rust.

De producten en budgetcoaching van Financiële Rust Voor Jou worden afgestemd op jouw individuele financiële doelen als ondernemer.

Productoverzicht van de budgetcoach

U

Start je onderneming financieel

– Overzicht-

Is de administratie van jouw onderneming een rommeltje? Of ben je er nog niet mee begonnen, omdat je druk bent met het bouwen aan je onderneming? Ik help je bij het opzetten van je administratie, zodat jij overzicht hebt van de inkomsten en uitgaven van je onderneming, het budget. Ik bied je werkvormen aan om het gemaakte overzicht bij te houden, zodat jij steeds opnieuw weet hoe je onderneming er financieel voorstaat.

Ook gaan we in gesprek om de juiste waarde van je product of dienst te bepalen. Vanuit verschillende invalshoeken maken we hier een berekening voor.

En we kijken naar je financiële bedrijfsplan, je begroting. Het gaat hier om je investeringen ten opzichte van je omzetdoelstellingen.

Administratie bijhouden

– Inzicht –

Je hebt die belangrijke eerste stap gezet en je administratie ingericht. Nu moet je het alleen nog doen. Het regelmatig bijhouden van je administratie geeft je inzicht in de financiële status van je onderneming.

Vind je dit moeilijk, dan kan je administratie natuurlijk uitbesteden. Maar je kan ook samen met de budgetcoach van financiële rust voor jou aan de administratie van je onderneming werken en zo zelf vertrouwd raken met het doen van je administratie. Zodat je het na een tijdje helemaal alleen kan en alle grip behoudt om financiële rust te ervaren

We doen het samen 1x per maand met een abonnement.

Budget coaching

– Financiële rust –

Heb je je financiële administratie op orde en heb je zo overzicht en inzicht in het financiën van je onderneming, maar geeft dat je nog onvoldoende financiële rust? Bijvoorbeeld omdat je nog niet verdient wat je in je plannen had staan, je tarief onder druk staat, je twijfelt of het verstandig is om investeringen te doen, etc.

Dan kan je los of aanvullend op de producten start je onderneming financieel en administratie bijhouden een stapje verder gaan en budgetcoaching inzetten om wezenlijke veranderingen door te voeren in je persoonlijke kijk op de financiën van je onderneming door je meer bewust te maken van je financiële gedrag en je innerlijke drijfveren.

Ik coach je totdat jij het vertrouwen hebt dat je je gedrag voldoende hebt veranderd voor jouw financiële rust.

Skype Budgetcoaching

– Financiële rust –

Heb je een vraag over je administratie, je onkosten, je BTW aangifte, je facturen, je tarief of iets anders dan met de financiën van je onderneming te maken heeft?

Kom je er zelf niet helemaal uit, of wil je gewoon even iemand die met je meedenkt of je het allemaal wel goed doet?

Dat kan in een persoonlijk Skype consult van 30 minuten

Abonnement Skype Budgetcoaching

– Financiële Rust –

Loop je af en toe tegen financiële zaken aan, waar je niet zelf uitkomt. Bijvoorbeeld over je administratie, het opvoeren van je onkosten, je BTW aangifte, je facturen, je tarief? Dan kan je ook een abonnement nemen op de persoonlijke Skype Budgetcoaching.

Zo weet je zeker dat je iedere maand 30 minuten met je financiële vragen bij de budgetcoach van Financiële Rust Voor Jou aan kan kloppen om zo zelf jouw financiële rust te kunnen ervaren.

Budgetcoach Maaike Zwaan heeft mij als startend ZZP-er in 3 sessies geholpen aan een overzichtelijk en zelfstandig werkend administratie systeem.

In de intake heeft ze goed gekeken waar behoefte aan was en hier een duidelijk plan voor gemaakt. In deze 3 sessies hebben we (bijna) alle facetten die bij een administratie systeem voor een ZZP-er komen kijken door gewerkt. Met als resultaat een systeem waarmee ik zelf de controle en inzicht op mijn administratie heb. Met behulp van dit overzicht kan ik nu zelf mijn BTW aangiftes en reservering voor inkomstenbelasting regelen.

Maaike Zwaan heeft ook tal van tips en trucs die je kan toepassen en die alles makkelijker maken. Als budgetcoach werkt ze efficiënt en krijgt behoorlijk snel inzicht in jouw situatie. Het persoonlijk contact met Maaike vond ik erg fijn, ze staat altijd klaar om je te helpen, ook met vragen m.b.t. je administratie buiten de sessies om.

Kortom, een aanrader voor iedere (startende) ondernemer die orde en inzicht wil krijgen in zijn financiële situatie en administratie of zijn administratie goed wil opzetten en wil investeren in een structurele goede administratie.

Joost Pleune

Door het oog van de lens