Photograph designed by Jannoon028 – Freepik.com

Past jouw zorgverzekering nog binnen je budget van 2017?

 

Wil je besparen om zo geld over te houden voor je dromen en doelen, dan adviseer ik je al budgetcoach om je zorgverzekering goed te bekijken. Als je niks doet loopt je huidige zorgverzekering automatisch door tegen de nieuwe voorwaarden. Ben jij het wel eens met die nieuwe voorwaarden? Kan je de stijging van de premie wel betalen? Of kan je het slimmer doen en daarmee geld besparen? Door bijvoorbeeld je niet te verzekeren voor dingen die op jouw situatie niet van toepassing zijn.

Maaike Zwaan, budgetcoach bij Financiële Rust Voor Jou geeft je hier 4 tips om de juiste zorgverzekering voor jouw budget te kiezen.

 

1. Bepaal of je een natura of restitutie polis wilt.

De premie van een restitutiepolis is vaak hoger dan die van een naturapolis.

Bij een restitutiepolis ben je vrij in je keuze voor arts. Nu lijkt het of de natura polis je enorm beperkt. Niks is minder waar, met de meeste grote zorgverleners hebben de verzekeraars afspraken en kan jij met je naturapolis terecht en bespaar je gemiddeld zo €4,- per persoon per maand. Op de website van de verzekeraar kan je nakijken met welke instellingen er contracten zijn afgesloten. Staan de zorgverleners waar jij normaal naartoe gaat hierbij, dan is een naturapolis voor jouw situatie waarschijnlijk voldoende.

 

2. Bepaal of jij een aanvullende dekking nodig hebt.

Is de dekking van de basisverzekering voor jou voldoende of verzeker je je graag aanvullend. Om dit te bepalen is het aan te raden om naar je persoonlijke zorgbehoefte en gezondheid te kijken.

Met het schema hieronder bekijk je of het voor jou gunstig is om je aanvullend te verzekeren voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, psychologische hulp.

zorgverzekering_keuze

3. Bepaal de hoogte van je eigen risico

Het standaard eigen risico is €385,- per jaar. Dit is voor iedereen verplicht vanuit de gedachte dat je voorzichtiger bent met het maken van kosten dan wanneer alles direct vergoed wordt. Het maximaal te kiezen eigen risico is €885,-

Bij de meeste zorgverzekeraars is de premie zo’n €20,- per maand lager als je het eigenrisico maximaal verhoogd. Dat komt neer op ongeveer €240,- per jaar.

Als jij onderstaande vragen met ja kan beantwoorden is het voor jou gunstig om het eigen risico te verhogen.

  • Afgelopen jaar heb ik minder dan €385,- eigen risico gebruikt.
  • Mijn huidige zorgbehoefte is gelijk aan afgelopen jaar.
  • Ik heb een buffer van €500,- voor het geval dat ik volledig eigenrisico toch gebruik.

Met deze besparing van gemiddeld €240,- per jaar op je verzekeringspremie, bespaar je aan het einde van het jaar geld als je minder dan €625,- per jaar aan eigen risico gebruikt.

Dat geld kan je dan mooi gebruiken om andere financiële doelen en dromen werkelijkheid te laten worden.

 

4. Bekijk welke aanbieder de beste verzekering biedt voor jouw wensen.

Via vergelijkingswebsites kan je met de keuzes die je hierboven gemaakt hebt verschillende aanbieders vergelijken. Je ziet dan meteen het prijsverschil en mogelijke andere verschillen. Vergelijk op minimaal twee verschillende vergelijkingssites zoals www.consumentenbond.nl, www.independer.nl, www.zorgwijzer.nl, www.pricewise.nl, om een zo objectief mogelijke prijs te bekijken.

Denk je na het lezen van deze 4 tips, Ja dat wil ik ook, slim besparen op mijn zorgverzekering.

Heb je alleen geen tijd en zin om het uit te zoeken? Met de Verzekeringen Bespaar Check neemt de Budgetcoach van Financiële Rust Voor Jou dit voor je uit handen.

Interesse? Bel of mail me even om een afspraak te maken.

Maaike_Zwaan

Maaike Zwaan – budget coach                                                                                                                                   06–818 474 14                                                                                                                 info@financielerustvoorjou.nl                                                                                               www.financielerustvoorjou.nl