Sinterklaasfeest vieren binnen je budget?

Volgende week komt Sinterklaas het land binnenvaren en begint de gekte en drukte voor de feestmaand, die het jaar feestelijk, hectisch, volgegeten en met een beetje pech blut afsluit.

De kater van de extra kilo’s en het tekort op je rekening komt in januari hard aan.

Wil je de stress van het geld tekort voorkomen en het jaar beginnen met financiële rust? Maak gebruik van de 5 tips die Maaike Zwaan je hier geeft.

 

De 5 tips van de budgetcoach voor een Sinterklaas binnen budget

1. Bepaal een budget

Stem je budget af op het bedrag dat je hiervoor kan en wil missen, zonder het nieuwe jaar in de min te beginnen of een gat in je opgebouwde financiële buffer te slaan.

2. Werk het budget uit

Je hebt een totaalbedrag vastgesteld wat het feest voor jou mag kosten. Verdeel dit bedrag in:

  • cadeaus voor de feestavond en de schoen
  • aankleding, denk hierbij aan versiering in huis en materialen voor surprises
  • eten & drinken

3. Maak verlanglijstjes voor de cadeaus

Vraag alle deelnemers aan het Sinterklaasfeest een verlanglijstje te maken. Geef daarbij aan wat het budget voor de cadeaus is. Laat ze ook een apart lijstje voor de schoen maken.

Willen ze graag iets hebben dat te duur is voor in de schoen? Bekijk dan of je het cadeau kan openmaken en opnieuw in kleinere pakketjes in kan pakken. Zo kan je het over meerdere keren schoen zetten of meerdere kinderen verdelen. Dit kan bijvoorbeeld heel goed met potloden, viltstiften, Pokemon kaarten, Nerf pijltjes.

4. Begin vroeg met inkopen.

Als je begint met inkopen in november, of als het lukt nog eerder, dan kan je de uitgaven spreiden over meerdere maanden.

5. Maak een boodschappenlijstje

Vlak voor pakjesavond is het tijd om het eten & drinken in te kopen. Maak hiervoor een lijstje. Dit voorkomt dat je extra aankopen doet, die het halen van je budget in gevaar brengen. Doe dit ook voor de aankleding en materialen die je voor surprises nodig hebt.

Bonus Tip van de budgetcoach

De 5 tips die ik je hier heb gegeven werken alleen als je je er ook aan houdt.

 

Lukt het je ondanks deze tips niet Sinterklaas binnen budget te houden en geeft dat je financiële stress?

Probeer te achterhalen wat de reden is, dat het je niet gelukt is je aan het budget te houden. Wat veroorzaakt in deze bij jou de financiële onrust?

Kan je bij die vragen wat extra hulp gebruiken om financiële rust te krijgen? Bel of mail Maaike Zwaan dan voor een vrijblijvend intakegesprek om verder te praten over jouw financiële vragen en wensen.